Over Gen5

Hoe bepaalde lichamelijke klachten ontstaan, en hoe Gen5 u helpt bij het herstellen en voorkomen hiervan...

 

In deze jachtige maatschappij is het niet gemakkelijk om een gezond leven te leiden en te ontspannen. Wij staan dagelijks bloot aan veel ongezonde factoren zoals stress, roken, fijnstof, en schadelijke stoffen in onze voeding. Er komt enorm veel informatie op ons af over gezond leven, en wat wij wel en niet moeten eten en drinken. De meeste producten waarmee wij dagelijks in contact komen kennen wij wel, maar in het oerwoud van verschillende producten en keurmerken zien wij ‘door de bomen het bos niet meer’. Hierdoor is moeilijk om te bepalen welke producten gezond, of juist ongezond voor ons zijn. Er wordt een pseudo veilige wereld geschapen waarin wij zelf de controle verliezen en niet meer kunnen bepalen wat de juiste balans voor ons lichaam is. De gevolgen zijn een algehele verminderde weerstand, gezondheidsklachten, en een verhoogde vatbaarheid voor ziektes.

 

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat silicium naarmate we ouder worden minder goed wordt opgenomen in ons lichaam. Hoeveel silicium wij dagelijks binnenkrijgen via ons voedsel en drinkwater is moeilijk te meten omdat de meeste producten waarmee we in contact komen ‘niet opneembaar’ siliium bevatten. Al het in de natuur aanwezige oceaan-, rivier-, bron- en bodemwater bevat natuurlijk opneembaar Orthosilicium Zuur (OSA), echter alleen in ZEER LAGE hoeveelheden. Alle levende organismen nemen dit op, en de evolutie heeft gedurende honderden miloenen jaren plaats gevonden onder belangrijke invloed van dit alom aanwezige element. Heden ten dage wordt de opname van (OSA) sterk negatief beïnvloed door de veranderende milieu omstandigheden. Bodemverotreiniging, oa door het het gebruik van toxische bestrijdingsmiddelen, spelen hierbij een belangrijke rol. Ook door intnsieve waterzuivering gaat veel silicium verloren waardoor wij nog maar weinig opneembaar silicium in ons drinkwater aantreffen.

 

Silicium is van levensbelang voor ons lichaam!

Silicium (kiezelzuur) is voor ons lichaam een QUASI essentieel sporenelement dat van absoluut levensbelang is voor het opbouwen van celwanden en bindweefsel. Tekorten hieraan verzwakken het gehele lichaam en de algehele weerstand. Silicium wordt vooral aangetroffen in weefsels die een zekere taaiheid of sterkte moeten hebben zoals botten, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen, vaatwanden (aorta), bindweefsel, huid, haren, nagels maar ook de milt, de pancreas (alvleesklier), de lever, de nieren, het hart, en de schildklier.

 

Silicium activeert alle belangrijke bouwstenen in het lichaam en zorgt dat het lichaam optimaal functioneert. Silicium is ook betrokken bij de verkalking van botten, Het is een synergist van calcium en wordt in hoge concentraties aangetroffen in die delen van het bot waar verkalking plaatsvindt. Silicium heeft een gunstig effect bij Osteoporose. Het is noodzakelijk, zeker naarmate de leeftijd vordert, de Siliciumtekorten in het lichaam aan te vullen omdat:

 

* Het bewezen is dat silicium een quasi essentieel element is voor ons lichaam

(collageen, kraakbeen, bot en elastine)

* Silicium door lucht- en bodemverontreiniging in belangrijke mate is verdwenen uit onze voeding en drinkwater

* Het Siliciumgehalte in ons lichaam snel verminderd naarmate de leeftijd vordert

 

Opname van “goede OSA”

Omdat men er altijd vanuit is gegaan dat Silicium in voldoende mate in onze voeding en drinkwater beschikbaar was, en door het lichaam opneembaar Silicium niet bestond, is dit sporenelement jarenlang vergeten. Prof DIRK VANDEN BERGHE, slaagde er twintig jaar geleden echter als eerste in om hoge concentraties opneembaar siliciumzuur (OSA) te bereiden en te doseren voor mensen, dieren en planten in bio-beschikbare vorm. Hiermee bracht hij een lang genegeerd element terug in de actualiteit.

 

Silicium is een essentiele bouwsteen voor ons lichaam en een belangrijk bestanddeel van de producten van Gen5 in de vorm van door het lichaam opneembaar Orthosilicium Zuur (OSA). Gen5 gebruikt uitsluitend de originele en gepatenteerde producten van Prof VANDEN BERGHE. Deze zijn deze bij uitstek geschikt om uw lichaam te herstellen, gezond te maken, en te houden!